Суббота, 18.05.2024, 20:25
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Гражданское право » Гражданское/цивільне право » Что такое "Бесхоз" и как им завладеть в законном порядке? (valikkr)
Что такое "Бесхоз" и как им завладеть в законном порядке?
juristДата: Пятница, 12.10.2007, 14:47 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote ("valikkr ")
Есть 2 вопроса:
1. Что такое "Бесхоз"- если Вас не затруднит дайте определение ?!
2. И как им завладеть? Естественно в законном порядке.
Заранее спасибо!

Цивільний кодекс України
Стаття 335. Набуття права власності на безхазяйну річ
1. Безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.
2. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.
Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.
3. Безхазяйні рухомі речі можуть набуватися у власність за набувальною давністю, крім випадків, встановлених статтями 336, 338, 341 і 343 цього Кодексу.

Порядок учета, хранения, оценки и реализации определяется Постановление КабМина Украины №1340
2. Облік, попередня оцінка, а також відповідальність за зберігання майна, зазначеного у пункті 1 цього Порядку, до передачі його для подальшого розпорядження відповідно до пункту 9 цього Порядку покладаються на органи (організації), що здійснили вилучення або зберігають його, з дотриманням таких вимог:
попередня оцінка проводиться відповідно до пункту 8 цього Порядку на момент взяття на облік цього майна;
аналітичний облік ведеться у спеціальних книгах за видами майна із зазначенням відмінних ознак, попередньої вартості, місця його знаходження;
взяте на облік майно відображається на забалансових рахунках "Товарно-матеріальні цінності, прийняті на відповідальне зберігання" в органах (організаціях), що здійснили вилучення або зберігають його.
3. Майно, зазначене у пункті 1 цього Порядку, зберігається органами (організаціями) у власних (орендованих) спеціально обладнаних приміщеннях (на майданчиках) або передається ними для зберігання іншим організаціям за договорами.
7. Оцінка майна, зазначеного в пункті 1 цього Порядку, провадиться комісією, яка утворюється органом, що здійснив його вилучення, у складі представників державних податкових інспекцій в районах, містах без районного поділу, районах у містах, представників міжрайонних та об'єднаних державних податкових інспекцій (далі - місцеві податкові інспекції), органів (організацій), що здійснили вилучення майна або зберігають його, фінансових органів та органів (організацій), які здійснюватимуть розпорядження цим майном.
У разі розбіжності в оцінці майна між представниками комісії та у випадках, передбачених законодавством України і цим Порядком, оцінка провадиться суб'єктами оціночної діяльності - суб"єктами господарювання. { Абзац другий пункту 7 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 424 ( 424-2006-п ) від 05.04.2006 }
За результатами роботи комісії складається акт опису, оцінки та передачі майна. Усі примірники акта підписуються членами комісії та затверджуються у термін не пізніше трьох днів після його складення керівником чи заступником керівника органу (організації), що здійснив вилучення або забезпечував зберігання зазначеного в пункті 1 цього Порядку майна. ( Абзац третій пункту 7 в редакції Постанови КМ N 123 ( 123-2000-п ) від 24.01.2000 )
Місцеві податкові інспекції на основі актів опису, оцінки та передачі майна забезпечують здійснення загального контролю за повнотою та своєчасністю перерахування до державного бюджету виручки від реалізації майна, а також відповідних податків.
Акт опису, оцінки та передачі майна є підставою для реалізації майна, зазначеного в пункті 1 цього Порядку, через торгові біржі та аукціони, безоплатної передачі, знищення.

Для более детального ответа, необходимо уточнить вид имущества - движимое, недвижимое, продукты питания, хозтовары и т.д...




Сообщение отредактировал jurist - Пятница, 12.10.2007, 14:56
 
romanДата: Пятница, 31.07.2015, 11:10 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Похоже сайт это безхоз

Временная регистрация
 
dp120886lvpДата: Вторник, 28.03.2017, 14:48 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
http://jurist.at.ua/forum/
 
Форум » Гражданское право » Гражданское/цивільне право » Что такое "Бесхоз" и как им завладеть в законном порядке? (valikkr)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Сделать бесплатный сайт с uCoz
Статистика